28. maj 2013

RECENZIJA: Blind Skateboards - Damn...




No, pa smo spet pri opisovanju nečesa. Nečesa že videnega. Pa ne da bi kritizirali trike, hell no! Le-ti so več kot samo na nivoju, ampak spet smo v "roke" dobili svežino, ki pa to nekako ni.

Ekipa Blind, ki je tokrat nanizala že svoj 6. zaporedni video, ki pa v dobi estetike nekako ni zadovoljila.
In takoj sledi vprašanje: "Se še spomnete videa Video Days iz daljnega leta 1991? Kaj pa tistega, ki nosi naslov The Blind Video, ki je izšel leta 2009?"

Nekako se mi zdi, da je več ljudi z "Da" odgovorilo na prvo vprašanje... in to je tisto, kar Bill Weiss počne že leta - nadaljuje zgodbo, kjer nekaj manjka pa ne vemo točno kaj, a občutek po prvem ogledu svežega filmčiča, trajajočega 35 minut, ki se mu reče Damn..., je ta, da gledamo nadaljevanje videa This is Not A Test, ki so ga izdali pred dvema letoma. Tokrat je pri samem snemanju pomagal mojster kamere Mike Manzoori, da je le dodal nekakšen "žmoht" vsej akciji, ki je res na višku, a spet smo pri tistem, čemur rečemo nadaljevanje.

Kevin Romar je tisti stari Kevin Romar, čigar video minute so vedno enake. Izbor trikov vemo na pamet pa čeprav so super, njegov stil je še vedno jebivetrski, kar je en sam plus, a presežka ni. Razen zadnji nollie heelflip. Wow!

Škoda, da je šefe Ronnie Creager stisnil tako malo materiala. Jasno, 39 let ima, ne dvomimo pa v dejstvo, da sigurno še kaj špara za prihodnost. Je pa vidno, da se kljub svoji starosti brez problema lahko kosa z mladci. Minute si razdeli s svežo adicijo na teamu, Codyjem McEntirem, ki je spet en tistih prediktabilnih jezdecev lesenjače na štirih kolesih, ki ga trga 100 na uro, a kaj posebno novega (spet) nismo dobili od njega.

Tudi Sewa Kroetkov je mož, pri katerem že ob sami postavitvi nog približno veš, kaj bo skobacal skupaj ta robotski tehničar, ki ponovno vrže vse mogoče kombinacije, katerim brez problema doda še tiste tanemogoče in sveže. Nollie lateflip nosemanual nollie lateflip out? Bigspin flip backside tailslide bigspin flip out?! Nerealno... kapo dol!

Spet smo pri že videnih rečeh. Sledi kanadčan Morgan Smith. Vemo, da zna tip vse. In tudi tokrat vrže vse. Težko opisat, lažje je samo gledat in občudovat perfekcijo.

Je pa mladi Yuri Facchini presenetil. To smo potiho pričakovali, saj drugega od skatepark sekanja in parih sekvenc od njega nismo videli. Zadnja 2 trika je napovedala v obliki sekvenc že revija TransWorld SkateBoarding in brez dvoma se je splačalo čakati. Mali je potencial brez vsakega dvoma!

In če smo že stokrat omenili prediktabilnost in vse kar smo že videli, nas popravi TJ Rogers. Je v prejšnjem videu stisnil switch frontside 180 čez set 20 šteng El toro in je tokrat dokazal, da nosi na/v sebi 2 različna para nog; enega tehničarskega (switch/ledgi/komboti) in drugega nabijaškega (gepi/switchi). Switch frontside 360 čez Hollywoodski set 16-ih stopnic? Se hecaš? Perfektno... in ne samo to. Poezija.

Je pa presenetil tudi Filipe Ortiz, čeprav bi bilo mogoče pa vseeno boljše, če bi bile minute TJ Rogersa zadnje. Ne gremo mimo Filipetovega backside 360 ollieja na trojnem setu stopnic, kjer zadnje čase pada vse.

Tako se video končuje, v kreditih naše strogo oko lahko opazi legendarnega Seana Sheffeya s parimi triki in prej omenjenega šefa Billa Weissa.
Lepa reč, ki pa zna tako kot kopica drugih videov končati v kmalu pozabljenem arhivu...

Ni komentarjev:

Objavite komentar