5. april 2012

RECENZIJA: The Cinematographer Project


Malokdo se spomne cca 15 let nazaj, ko je TransWorldova video produkcija izdala svoj četrti video z naslovom Cinematographer. Danes, 15+ let kasneje torej se je stvar skorajda ponovila – izbrani filmerji so se vsak po svoje opremili, zbombali ekipo, po svojih najboljših močeh zabeležili najboljšo možno akcijo in jo sestavili v svojo nekajminutno video montažo in nastala je celota, poimenovana The Cinematographer Project, ki traja dobro uro.

In kdo so tokrat možje za snemalnimi aparati? Pojdimo lepo po vrsti.

Torsten Frank se je osredotočil na nekaj glav Adidasovih rajderjev in pod budnim očesom spremljal njihovo akcijo predvsem v Londonu, Stuttgartu in Berlinu, kjer nikakor ne moremo mimo prvega skejterja na listi najbolj vplivnih (Mark Gonzales), ki ga ripa na kotalkah tudi v naslednji sekciji, za katero je poskrbel Bill Strobeck. V izredno kreativni montaži trgajo med drugim tudi Dylan Rieder, Jason Dill, Austyn Gillette in Alex Olson. Ponovno nekoliko drugače izgledajo minute, ki jih je na kup pahnil Mike Manzoori, ki se je osredotočil na skejterje, za katere skrbijo pri Sole Tech, celotna akcija pa je snemana striktno samo ponoči. Chris Ray je povedal, da se mu je med snemanjem z DC ekipo nabralo toliko kvalitetnega skejtanja Evana Smitha, da je na koncu padla kar ideja, da s tega nastane kar cel part, sam Evan pa je s s svojim bendom Drowning Clowns prispeval še glasbeno podlago in stvar je nastala enostavno odlična. Brennan Conroy se je odločil za montažo z ekipo Habitat, kjer trgajo Austyn Gillette, Mark Suciu, Fred Gall, Silas Baxter-Neal, Guru Khalsa in še kdo, Dan Wolfe pa je presenetil s podlago Wu-Tang Clan, šreder pa the one and only Dennis Busenitz, kjer mu družbo dela ekipa Real Skateboards. R.B. Umali že leta ustvarja v New Yorku in tudi tokrat so v ospredju skejterji ekip 5 Boro in Zoo York. Beagle je edini, ki še vedno ustvarja v SD tehnologiji. Njegova montaža je zanimiva, čeprav se vidi, da gre za več ali manj ostanke posnetkov, ki so ostali od snemanja za novi Baker video, ki bo bojda izšel prav kmalu. Nekdanji Zero filmer Lee Dupont je celotno kreacijo posnel v betonskem DIY Washington Street Skateparku, ki je neverjetno težak za vozit, pa čeprav na posnetkih stvar izgleda smešno enostavna. Presenetil je kameramož Christopher Middlebrook, ki je v svoj objektiv ujel celo hordo avstralcev, med katerimi so Lewis Marnell, Jake Duncombe, Shane O`Neill, Tommy Fynn, mašina Nick Boserio in neustavljivi Dane Burman. Jon Holland, ki je izvršni direktor tega videa, se je osredotočil na ekipo SK8MAFIA in na njihovo delegacijo, ki je (kot vedno) tudi tokrat prikazala vso mogočo akcijo, filmer Russell Houghten je na izredno lep način združil mnogo lepih posnetkov narave z etno glasbo in akcijo skejterjev kot so Dylan Rieder (ja, spet on), Stefan Janoski, Tom Karangelov in Jake Johnson, kot zadnja pa je montaža celotnega Alien Workshop teama (pod njo ni podpisan nihče, a brez dvoma je to kreacija Grega Hunta), ki odpre usta, kjer je akcija fenomenalna, kjer s parimi potezami šokirata Tyler Bledsoe in Kevin Terpening, kjer jo zaključita sveža AWS proja Jake Johnson in Gilbert Crockett.

Glej do konca, celo po kreditih, kjer celotni projekt Cinematographer zaključi zmagovalec (njegovo ime je Dan Mizicko) istoimenskenga natečaja in sicer z montažo, ki je na las podobna uvodnemu editu slovenskemu video To ni hec…

Ocena: maksimalna!

Ni komentarjev:

Objavite komentar