18. april 2013

RECENZIJA: TransWorld SkateBoarding - Perpetual Motion



Ponovno je duo snemalcev in montažerjev, ki ustvarja pod okriljem TransWorldove hiše, pripravil pravi masterpiece. Chris Thiessen in Jon Holland sta na kup zbombala mešano šesterico, si za njih vzela slabo letno dni časa, da so skupaj obkrožili svet oziroma vsaj del njega, med katerimi je bil na zemljevidu poleg Amerike označen še Berlin, marmornata Japonska, nepogrešljiva Barcelona ter se po koncu zaprla v montažne studije in skejterskemu svetu pričarala 38 minut trajajoč video z naslovom Perpetual Motion.

Ja, gre kar za pravilno ime, saj je le-ta poln umirjene glasbe, ki se vrti v podlagi. Grateful Dead, The Temptations in Yeah Yeah Yeahs je le del teh, katerih toni se slišijo med akcijo ekipe, katero sestavljajo mega izobraženi switch backside mojster Walker Ryan, vedno zabavni Jimmy Carlin, ki s temi minutami le še nadaljuje svoj znani, pozitivni cikel norčavosti in zavidljive kontrole na skejtu, Tom Remillard povozi vse možne betonske krivine in da jasno vedet, da mu je park na Washington Streetu (San Diego) domače okolje. Nič bat, tudi na streetu se še kako dobro znajde.

Po vseh "wow-ih", ki jih izreče posameznik med ogledovanjem, je čas še za kakšen "wow" več. Za naše razmere še kar underground možak Josh Matthews povozi zanimive ulične terene, Silas Baxter-Neal stisne par nemogočih (50-50 gap to 50-50, uadafak?!), Julian Davidson je že nekaj let neustavljiv, nikakor pa ne gremo mimo sekcije prijateljev, ki se pojavi nekje na sredini videa, kjer nas med vso svetovno elito presenetijo pojave kova Tosh Townend, Gino Ianucci, Darrell Stanton, Albert Nyberg, Javier Sarmiento in še cel kup drugih aktualnih imen (npr. Nyjah Huston, Sean Malto, Jamie Thomas, Ben Raybourn, Wes Kremer, etc...).

Še en odličen video TWS škvadre, že 25. po vrsti, ki pa bo v tem morju videov, ki se valijo na trg dandanes, po vsej verjetnosti po enem oziroma dveh ogledil postal še en tistih, ki bo pristal v video arhivu med ostalimi videi... sicer pa odlično delo in super filmčič s pravo dozo energije in kreative!

Ni komentarjev:

Objavite komentar